La BambinaMenu

Het menu van La Bambina verandert elke twee weken!

Wat Florentin serveert hangt af van het seizoen en de verkrijgbaarheid van producten, want alleen de beste ingrediënten zijn goed genoeg.

Hoofdgerechten

Bij La Bambina kunt u altijd terecht voor traditionele Italiaanse gerechten als pasta all’amatriciana (een pittige tomatensaus met pancetta en pecorino), pasta funghi of ravioli.

Maar dit sfeervolle Italiaanse restaurant in Maaseik blinkt vooral uit door seizoensgebonden gerechten als calamarata di Napoli (met inktvis), pasta vongole (met schelpen) of pasta scoglio (met verschillende soorten vis).

Of laat u verrassen door de carpaccio caldo (waarbij de dungesneden runderlende kort is gebakken).

Voorgerechten

Geniet van een klassiek Italiaans voorgerecht als cozze in forno, scampi in forno of insalata caprese. Ook vindt u bijna altijd een lekkere carpaccio op de menukaart (afwisselend van rund, verse zalm of tonijn).

Pizza’s

De pizza’s van La Bambina zijn ronduit uniek te noemen. Florentin bereidt het deeg met het beste caputo-bloem uit Napoli en laat het eerst twee dagen rijzen voordat het de pizza-oven in gaat.

Natuurlijk ontbreken de pizza margherita, pizza quattro stagioni en de pizza napolitana niet in op de kaart. Maar de koningin van de pizza’s is toch wel de pizza La Bambina, met tomaten, mozzarella, ham, champignon, paprika, artisjokken, ui, olijven en een vers ei erop.

Italiaanse wijnen

Ook voor mooie Italiaanse wijnen bent u bij La Bambina aan het juiste adres. Florentin selecteert met zorg de beste wijnen. Daarom wijzigt de wijnkaart regelmatig. Je kunt er bijvoorbeeld een frisse Greco di Tufo op vinden of een fruitige Chianti Classico.

Voor de echte fijnproever kan Florentin de rijke, krachtige Barolo of de bijzondere Valpolicella Ripasso van harte aanbevelen.

Desserts

Op de dessertkaart ontbreken uiteraard de Italiaanse klassiekers niet, zoals tiramisu, panna cotta en tartufo.